22. velj 2014.

Banja Luka: Kako osigurati jedinstvo bošnjačkih partija na izborima u RS-u !

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" i Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda, 21 februara 2014.godine  u Banjoj Luci održana konferencija "O načelima i metodama vođenja bošnjačke politike na teritoriji RS-a".

Namjera skupa da na jednom mjestu kroz prisustvo predstavnika akademske zajednice, privrednika, političara iz institucija RS i vjerskih dužnosnika razgovara o metodama i načinima političkog nastupa Bošnjaka na izborima u manjem bh entitetu Republici Srpskoj.

Na Konferenciji je prisustvovao i potpredsjednik SDD Merhamet Bosne i Hercegovine  Spahić Jasmin koji je dao i svoje mišljenje i rekao : Povratnici u manji bh entitet žive na rubu propasti kako politički tako i ekonomski. U institucijama entiteta ,povratnika radi ispod 2 %, da svakim danom mladi ljudi žele otići iz BiH, da sve više idemo u nestanak. Politika Sarajeva ne čini ništa ka boljem položaju povratnika u smislu pronalaženja načina u otvaranju novih radnih mjesta, da Zakon član.3 lokalne uprave i samouprave se ne sprovodi i da nema političkog pritiska Lidera kojima je Bosne puna usta... Smatram kao čovjek da podjela Motokultivatora ili davanja ulja i brašna ne riješava probleme povratnika, več ih samo gura u veću bijedu i siromaštvo, nama trebaju RADNA MJESTA, povoljnije uslove za otvaranje vlastitog biznisa i školovanje djece koja su budućnost ove zemlje , samo to može popraviti stanje Bošnjaka-povratnika u manji bh entitet. Sarajevo je zaboravilo na probleme Bošnjaka, jer im to nije interes, osim kad treba dati glas i zauzeti funkcije. Dajte ljudima posao i njegova prava i problemi će biti riješeni. Ako nema Bošnjaka u RS-u , nema ni Bosne i Hercegovine.

Zakljućeno  je  da je "imperativ jedinstven nastup Bošnjaka na izborima u RS-u, te da nijedna od bošnjačkih političkih partija ne smije postupiti neodgovorno, na način da razbije to jedinstvo".

Nema komentara:

Objavi komentar