19. velj 2013.

Povećava se broj korisnika "Narodne kuhinje-Život"

Broj korisnika "Narodne kuhinje-Život" u Bosanskoj Dubici koja djeluje u sklopu MDD Merhamet  se povećao s prošlogodišnjih 47 na 62. Među korisnicima zastupljene su sve kategorije ljudi raznih dobnih skupina, ne samo starijih, nego i mlađih, a ima i sve više slučajeva kada se više cijelih porodica  redovito prehranjuju u ovoj ustanovi.


Šezdestisedam  korisnika "Narodne kuhinje-Život" svakog dana dobije jedan obrok čija se vrijednost zajedno sa svim troškovima procjenjuje na 4.5 KM, a korisnici mogu svaki dan jesti u prostorijama kuhinje ili nositi obroke svojim kućama. Ovisno o mogućnostima, kuhinja nekada svojim korisnicima uspije osigurati sok, mlijeko ili  salatu.


''Kuhinja funkcionira i funkcionirati će. Hoće li to prouzročiti neki gubitak koji će biti veći ili manji, to je stvar vremena, kretanja cijena na tržištu, mogućnosti  za financiranje, donacija itd. Ali ističem da zahvaljući ljudima dobre volje, mojim Dubičanima koji shodno svojim mogućnostim donose prehrambene artikle za potrebe "Narodne kuhinje-Život" i tim pomažu  svoje sugrađane koji su na liniji siromaštva. Važno je napomenuti i  finansijsku podršku projektu je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave entiteta RS-e na čelu sa Ministricom Lejlom Rešić, potpredsjedniku eniteta RS-e Enesu Suljkanoviću, Opštini Bosanska Dubica koji su nam obezbijedili kruh za cijelu godinu i svim ljudima koji i jednu marku doniraju MDD Merhamet-u veliko hvala." rekao je predsjednik MDD Merhamet-a Bosanska Dubica Jasmin Spahić.





Nema komentara:

Objavi komentar