26. ožu 2012.

Donacija za "Narodnu kuhinju-Život"

     Humanitarna organizacija "DIRHEM" sa sjedištem u Sanskom Mostu donirali su namijernice u vriijednosti od 300,00 KM za potrebe spremanja obroka korisnicima "Narodne kuhinje-Život" kojeg realizira MDD "Merhamet" Bosanska Dubica. Preuzimanje ove vrijedne donacije preuzeli su predsjednik MDD "Merhamet" Bosanska Dubica Spahić Jasmin  i član UO Murčehajić Sead, koji su tom prilikom i zahvalili se  HO "DIRHEM" Sanski Most na takoj vrijednoj donaciji koja će puno značiti za MDD "Merhamet" Bosanska Dubica i projekat "Narodna kuhinja-Život" i korisnike.

   
     Ovo je prva donacija za "Narodnu kuhinju-Život" od strane HO "DIRHEM" koja će ako Bog da biti nastavljena i u budućnosti. HO "DIRHEM" Sanski Most sprovodi svoje ciljeve sukladno načelima vjere i humanosti, pomoći  svim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini; povratnicima, sahmohranim majkama, porodicama bez stalnih primanja, siročadi, invalidima, bolesnicima.

     Svjesni velikog broja Bošnjaka muslimana, kako u BiH tako i širom svijeta, ali i humanih ljudi drugih nacionalnosti koji žele pomoći čovjeku u nevolji, iskreno se nadamo da će se kroz naše aktivnosti okoristiti veliki broj potrebnih i siromašnih te zajedničkim snagama pomagati ljude koji žive na rubu egzistencije. 

Budite i Vi dio ovog humanog projekta "Narodna kuhinja-Život".

                                               (VIDEO)
                 H.O. "Dirhem" Socijalni odsjek OKC-a "Atis" uručili pomoc MDD "Merhamet" Bos. Dubica

Nema komentara:

Objavi komentar