3. lis 2014.

Tužna priča Zahida Hepića iz Stijene: Nisam siguran kako će mojih šestoro djece dočekati Bajram.

U mjestu Stijena kod Cazina težak život vodi sedmočlana porodica, kojoj se situacija pogoršala nakon što ih je napustila supruga i majka šestero maloljetne djece, čiji je otac trebao prošle godine u zatvor zbog krađe struje.
Zahid Hepić, samohrani otac šestero maloljetne djece živi u gotovo nemogućim uvjetima, bez ikakvih primanja. Jedini prihod mu je bila invalidnina od 50 maraka, ali i ona mu je oduzeta nakon revizije.
Iako žive u jako teškim uvjetima i imaju mnogo neostvarenih želja, trenutno najveća želja šestero maloljetne djece Hepića je da njegova djeca osjete Bajramske praznike.
Nakon što je prošle godine pokrenuta akcija te je Zahidovoj porodici obezbijeđena određena pomoć, i ove godine ova sedmočlana porodica je u jako teškoj situaciji.
U razgovoru sa Zahidom, kaže nam da mu je najteže to što sva okolna djeca u školu putuju autobusom, međutim, ja nemam da svojima kupim karte, pa moraju po 3 kilometra putovati pješice do škole bez adekvatne obuće.
Djevojčica koja je krenula u prvi razred bi trebala na lječnički pregled. Ipak, ja za to nemam novaca, nemam osiguranja pa mi je teško kada gledam svoje dijete kojem ne mogu pružiti ni zdravstvenu zaštitu.
MDD Merhamet Bosanske Dubice danas ih je obradovao paketom hrane, školskim priborom i slatkišima za djecu. Iskreno se nadamo da će Bajram dočekat bar malo sa radošću. 

Nema komentara:

Objavi komentar