2. kol 2014.

Određeni pravci djelovanja povratnika u opštini B.Dubica.

Učesnici sastanaka 

Nakon 10 godina rada i djelovanja političkih stranaka  i NVO na području Bosanske Dubice došlo je do zajedničkog sastanaka svi aktera pomenutih organizacija. Naime , Građanska inicijativa sjedištem u Dijaspori ( EU i SAD)  je bila inicijator ovog skupa sa jasnim ciljem i zadatkom i može se reći da je cilj i ostvaren na polju kako je to i predviđeno. 

U ime Građanske inicijative sastanak je vodio Emir Seferović koji je na kraju sastanka zaključio " Na današnjem sastanku  Gradjanske inicijative i predstavnicima porobosanskog političkog bloka ostvaren je pozitivan napredak u komunikaciji. Uz konstruktivne kritike i uvažavanje učesnika skupa ostvaren je veoma optimistican dogovor. A to je da svi zajedno moramo da radimo na našoj i budućnosti budućih generacija. Svi ućesnici skupa su zadovoljni napustili sastanak." rekao je Seferović.

Na kraju ovog sastanka zakljućeno je slijedeće: 
Pitanja i zahtjevi gradjanske inicijative prema skupstini i vladajucoj strukturi nase opstine....
1.Vasa odgovornost za katastrofalno socijalno i ekonomsko stanje u opstini?
2.Zahtjev da se svim gradjanima omoguci pravo na rad i zivot,socijalnu sigurnost! A nesamo pripadnicima porodicnih i partijski podobnim!
3.Pokretanje sanacije i rapidno smanjenje troskova budzeta. Uraditi sve potrebne mijere da nedojde do bankrota opstine.
Predlog. Otpustiti sav visak zaposlenih koji primaju platu iz opstinskog budzeta i strukturu zaposlenih uskladiti prema zadnjem popisu.
4.Odma krenuti u sanaciju infrastrukture koja sluzi u svrhu odbrane od poplava.
5.Staviti pod kontrolu trovanje i zagadjivanje vode! Sprijeciti i sanirati stotine ilegalnih deponija smeca.Staviti pod kontrolu prodaju sredstava za tretiranje voca i nasada.
6.Traziti reviziju popisa i omoguciti naknadan upis gradjanima.
7. Izricito postovanje zakona i odluka ustavnog suda BiH !
Gradjanska inicijativa...

Nema komentara:

Objavi komentar