17. lip 2014.

Nisu sami, Merhamet i dobri ljudi su tu !

Iako se i sam Merhamet nalazi u teškoj situaciji i bori se da preživi i opstane, uvijek se pronađe način i nafaka za druge koji jedinu šansu imaju u Merhamet-u.


Zahvaljući našim Bošnjacima muslimananima u Dijspori većina Merhamet-a u entitetu RS-a žive i rade donacijama ti dobrih duša koje nisu zaboravili svoj grad i svoje pragove. MDD Merhamet Bosanske Dubice svoje aktivnosti posebno posvećuje Narodnoj kuhinji "Život" u kojoj se hrani svakodnevno preko 60 lica koji žive ispod linije ljudskog života. 



Isto tako moramo s ponosm reći da imamo velike prijatelje koji nam vjeruju i koji su uvijek tu kada zatreba, hvala našim prijateljima  MDD Merhamet Salzburg, Klubu Đžemal Bijedić Enns, Đžemat Pravi put Enns, Đžemat u Welsu i prijateljima iz Sanđžaka koji žive i rade u Luksemburgu. 



Ovih dana MDD Merhamet Bosanske Dubice zajedno sa MDD Merhamet-om Prijedor  je imao pune ruke posla, bili smo svakodnevo na terenu i dijeli pomoć ugroženom stanovništvu od poplava. Tako da smo i obradovali nekoliko porodica na području Grada Priejdor! 


Nema komentara:

Objavi komentar