29. svi 2014.

Iznenada umro predsjednik i direktor MDD Merhamet B.Luka.

U porodičnom mezarju u banjalučkom naselju Vrbanja, u petak 30. maja u 17.30 sati, nakon Ikindije namaza, obavit će se dženaza rahmetli Fahrudinu Prlji, koji je iznenada umro u Banjoj Luci u utorak 27. maja, u 59. godini života.  
Rahmetli Fahrudin Prlja bio je direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Banja Luka. Rođen je 17. maja 1956. godine u naselju Vrbanja, u Banjoj Luci. Osnovnu školu, Srednju tehničku školu -  mašinski smjer i Mašinski fakultet završio je u rodnom gradu.
Nakon završetka školovanja, stekao je zvanje diplomiranog inžinjera mašinstva. Po završetku školovanja zaposlio se u Radnoj organizaciji „Rudi Čajavec“, u tadašnjoj Organizaciji udruženog rada „Telekomunikacioni uređaji“. Na tom radnom mjestu kao konstruktor je uspješno radio deset godina, sve do početka agresije na Bosnu i Hercegovinu. Zbog nacionalne pripadnosti, kao i mnogi Banjalučani u tom periodu, dobija otkaz  već 4. maja 1992. godine.
Iz okupirane Banje Luke Fahrudin Prlja uspijeva izaći 31. maja 2004. godine kao izbjeglica. Do 8. marta 1998. godine živi kao izbjeglica u Njemačkoj, odnosno u Minhenu, kada se vraća u Bosnu i Hercegovinu, ali ne u rodnu Banja Luku, nego u Sanski Most. U Sanskom Mostu radi u Udruženju povratnika u Banja Luku, čiji je cilj bio povratak prognanih Banjalučana u rodni grad.
Fahrudin Prlja se u Banja Luku vraća u januaru 2002. godine. U decembru 2003. godine imenovan je za direktora Regionalnog odbora „Merhameta“ Banja Luka, kao i za  predsjednika Osnovnog odbora MDD „Merhamet“ Banja Luka. Tu je funkciju oabavljao sve do svoje smrti.
Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ ostao je bez dobrog čovjeka, vrijednog radnika i velikog humaniste.

Nema komentara:

Objavi komentar