6. ožu 2014.

Vlada entiteta RS-e nije ispoštovala obaveze prema Merhamet-ima!

Potpredsjednik SDD Merhamet-a u BiH i predsjednik MDD Merhamet-a Bosanska Dubica Spahić Jasmin imao je sastanak sa predstavnicma Vlade entiteta  RS-e na temu "Merhameti u RS-u" .

"Naime, Vlada entiteta RS-e u buđetu za 2013.godinu planirala je  sredstva za rad Narodnih kuhinja Merhamet-a, u iznosu od 100,000 KM , međutim došlo je do drastičnog pada prihoda u buđetu i nemogu sada da izmire obaveze prema Merhametima u RS-u. Merhametove Narodne kuhinje su došle u poziciju da zatvore kuhinje jer nemaju mogućnosti da nastave dalje s radom. Merhamet ima 3 kuhinje u RS-u i to Narodna kuhinja u Bosanskoj Dubici koja hrani svakodnevno preko 60 korisnika, Narodna kuhinja u Bosanskom Novom koja broji preko 50 korisnika i Narodna kuhinja u Banja Luci koja ima preko 180 korisnika. Ja sam u svojstvu potpredsjednika SDD Merhamet-a u BiH tražio od predstavnika Vlade RS-e da se što prije izmire obaveze prema Merhametima da nebi došlo do zatvaranja Narodnih kuhinja i samim tim ugrozilo preko 300 korisnika koji imaju jedinu nadu u Merhametu. Vlada mora tražiti riješenja i nesmije dozvoliti da se kola lome preko sirotinje, neka smanje plate visokim funkcionerima i tako će izmiriti obaveze prema socijalnim kategorijma." rekao je kratko Spahić Jasmin za novinare. 


MDD Merhamet Bosanska Dubica poziva svoje Dubičane širom svijeta da shodno svojim mogućnostima pomognu Narodnu kuhinju "Život" kako bi nastavila svoje postojanje u pružanju jedine nade koju još imaju u Merhamet-u! 


Nema komentara:

Objavi komentar