29. ožu 2014.

Merhamet stao u odbranu Bošnjaka!


Pošto se ovih dana vodi polemika koje više dao truda i vremena na popisu stanovništva 2013.godine  MDD Merhamet Bosanska Dubica želi reći pravu istinu koja glasi: 

Naime, 14.decembra.2012.godine s početkom u 13.30 h u velikoj sali Skupštine opštine održana je prva tribina na temu "BITNO JE BITI BOŠNJAK" i krenula kampanja za popis stanovništva. Organizator je bio MDD Merhamet B.Dubica na čelu sa Spahić Jasmin i BZK Preporod B.Dubica.  
Kada je došlo vrijeme da se ljudima kaže prava istina i način pravilnog popisa, krenulo se u formiranje tima za Popis 2013, a članovi tima su bili: 
Spahić Jasmin , koordinator
Beganović Safet, član
Murčehajić Sead,član 
Veladzić Omer, član 
Draganović Amir, član 
Rahmanović Almir, član 
Šanta-Čaušević Elvira,član 

Nakon formiranja tima za popis , održano je niz sastanaka i tribina po naseljima gdje su Bošnjaci pretežno naseljeni i dominatni. A predavači su bili Spahić Jasmin, Beganović Safet i Murčehajić Sead koji su u skladu sa zakonom Bošnjaci upoznali kako je pravilno i jedini ispravni način da se popiše i odbrani Bosna i Hercegovina. 

Isto tako moramo reći, da političke stranke probosanske koje djeluju na prostoru Bosanske Dubice nisu dale svoj doprinos niti se uključile u proces popisa, tužno i žalosno. Al hvala Bogu popis je završen i uspješno realizovan. 

Posebno moramo da javnost zna, jeste angažovanje Ibrahima Dizdarevića-Foto Ibro koji je sav svoj kaapcitet stavio na raspolaganje timu "Popis 2013" i odradio veliki dio posla oko popisa. 

Bošnjaci Bosanske Dubice opet su pokazali svoje edinstvo unatoč nekim previranjem i neslugasicama i da zajedno možemo bolje! 


Nema komentara:

Objavi komentar