25. ožu 2014.

Humanost Dubičana nikad nije bila u pitanju!

  Narodna kuhinja "Život" 


                                            -POMOZIMO DUBIČKU NARODNU KUHINJU-

Mnogi dubičani su preko Facebooka saznali od g. Jasmina Spahića, predsjednika Dubičkog dobrotvornog društva “Merhamet“, da se mora zatvoriti dubička Narodna kuhinja „Život“, u kojoj svoj jedini dnevni topli obrok jedu najmanje 63 osobe svih nacionalnosti, jer Vlada Republike srpske nije uplatila 10.000 KM, koje je po zakonu bila dužna uplatiti.



Za rad ove kuhinje potrebno je mjesečno 1.410 KM ili za 9 mjeseci 12.690 Km ili 6.350 Eura.

Mi dubičani dijaspore, koji nemamo ovakvih problema, moramo misliti na naše sugrađane u našoj Bosanskoj Dubici koji nemaju šta jesti. Ne smijemo dozvoliti da neko umre od gladi, a mi se rasipamo. To je razlog što vas, kao uvijek u teškim situacijama, pozivam u ime nase dubicke web stranice Bosdubica.net da i ovaj pout pokažemo svoju solidarnost i svojim novčanim prilozima pomognemo da dubička narodna kuhinja može nastaviti s radom.

Svoju humanost već je među prvima potvrdio naš Asmir Krupić, koji je obećao da će u tri-četiri rate uplatiti za rad kuhinje 2.000 KM.

Ovim apelujem na sve nas Dubičane u dijspori da se povedete za Asmirovim primjerom i u granicama svojih mogućnosti pomognete da Dubička narodna kuhinja nastavi s radom, da niko od naših sugrađana ne ostane gladan, da kao do sada dobije makar jedan dnevni topli obrok.

Svoju pomoć možete uplatiti na račun:
1610450061740052 Raiffeisen bank DD Sarajevo-Filijala Prijedor, sa naznakom “pomoć kuhinji“, a za doznake iz inostranstva na isti račun, uz naznaku: Swift code: RZBABA2S i Iban code: BA391610450061740052.

Hvala svima koji se odazovu ovom očajničkom apelu.Neka naša humanost nikad ne dođe u pitanje.

Vaš: Mirza Islamović...
www. bosdubica.net...

Nema komentara:

Objavi komentar