7. velj 2014.

Merhamet uključen u projekat "Narodni hljeb".

Projekat «Narodni hljeb», koji sprovode opština Bosanska Dubica, Centar za socijalni rad, dubički pekari i mlinari biće realizovan i ove godine.
Projekat je pokrenut 2009.godine sa namjerom da se osnovne životne namirnice, hljeb i brašno ,učine dostupnijim ugoženim stanovnicima, a promjena je do sada bilo samo u broju korisnika.
Na evidenciji Centra za socijalni rad trenutno se nalazi 29 korisnika za hljeb, 56 korisnika koji preuzimaju bonove za brašno na mjesečnom nivou, i 25 korisnika za brašno koji bonove preuzimaju svaki drugi mjesec.
U Udruženju penzionera  bonove za hljeb koristi 20 korisnika, a 20 korisnika iz ove kategorije preuzima i  bonove za brašno svaki drugi mjesec.
Muslimansko dobrotvorno društvo «Merhamet» mjesečno dobija 800 bonova za hljeb, koji ne dobijaju socijalno-ugroženi korisnici lično, nego se ova namirnica koristi svakodnevno u Narodnoj kuhinji «Život».
U projektu učestvuju četiri pekare - Grandkomerc, Simil, Marić i Ekolajn i jedan mlin – Jelena.
Za finansiranje projekta «Narodni hljeb» sa računa Centra za socijalni rad ove godine biće ukupno izdvojeno 19 hiljada maraka.

Nema komentara:

Objavi komentar