24. srp 2013.

Iftar za prijatelje i donatore Merhamet-a Bosanska Dubica!



Kao i svugdje tako i u BosanskojDubici  mjesec Ramazan donese posebnu radost srcima vjernika i probudi u njima veću želju za izvršavanje Allahovih propisa.Nastupanjem mjeseca Ramazana vjerski život postaje aktivniji i sve veći iveći broj vjernika pohodi džamije.  Teravih namaz u Bosanskoj Dubici  se klanja 3 džemata uče  se i mukabele.

MDD Merhamet Bosanska Dubica već tradiconalno oragnizira iftare za prijatelje i donatore Merhamet-a, pa tako je i u 2013.godini. Među brojnim prijateljima Merhamet-a uveličali su i gosti iz Prijedora, prim.dr.Azra Pašalić, delegat u VNRS Fehret Terzić, predsjednik Međzlisa IZ Bosanska Dubica h.Omer Velađzić, gl.imam prof.Safet ef Beganović te 3 imama na prostoru Međzlisa Mirza ef Abazović, Fikret ef Delić te Ermin ef Tatarević.


"Ramazan je mjesec darivanja, pružanje međusobne ljubavi te zajednice. MDD Merhamet Bosanska Dubica uvijek taj koji će poticat na zajedništvo, ljubav jedni prema drugima i osnaživanje boljeg statusa Bošnjaka na prostoru Bosanske Dubice" istekao je predsjednik MDD Merhamet-a Spahić Jasmin u svom obraćanju prisutnima.

Nema komentara:

Objavi komentar