15. lip 2013.

Akcija "POMOZIMO SIROMAŠNE-IFTARI 2013."

          „Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna.“ Kur'an, El-Bekare, 261.

Narodna kuhinja "Život" koja radi u sklopu MDD Merhamet-a Bosanska Dubica svaki radni dan priprema jedan topli obrok za preko 60 korisnika koji žive ispod granice ljudskog dostojanstva, a broj ljudi koji su u potrebi je i znatno veći. Prema nezvaničnim procjenama u Bosanskoj Dubici trenutno živi između 1.500 i 2.000 bošnjačkih povratnika, a mnogi od njih nemaju nikakav posao niti primanja.

 Upravo zbog nepovoljnih ekonomskih uvjeta, broj se korisnika Merhametove narodne kuhinje „Život“ povećava iz dana u dan, a što iziskuje i veća materijalna izdvajanja. Nažalost, narodna kuhinja "Život" prvenstveno opstaje zahvaljući ljudima dobre volje koji pomažu njen rad novčanim sredstvima, uplatom kurbana i donacijom namirnica.

Zbog teške materijalne situacije u Narodnoj kuhinji „Život“ odlučili smo da vas zamolimo da podržite našu akciju „POMOZIMO SIROMAŠNE – IFTARI 2013“, te da u granicama vaših mogućnosti  pomognete rad naše kuhinje, odnosno pripremanje iftara za siromašne i ugrožene građane Bosanske Dubice. U toku blagoslovljenog mjeseca Ramazana planiramo dnevno pripremiti oko 100 iftara, uz Božiju pomoć, a vaša se pomoć može sastojati od osnovnih prehrambenih artikala ili finansijskih sredstava koje možete uplatiti na naš broj žiro-računa.

Molimo vas da podržite ovu značajnu akciju dubičkog “Merhameta“, kojim se pomaže najugroženijim sugrađanima i spašavaju ljudski životi, ali isto tako produbljuje i obogaćuje veza između zavičaja i dijaspore, daje joj se novi životni smisao, prognanima se vraća nada u povratak, a svima nama vjera u bolje i sretnije sutra. 


Mubarek mjesec Ramazan prilika je za sve nas da iskažemo naše dobročinstvo i pokažemo da nismo zaboravili na naše siromašne sugrađane. Ne zaboravimo da nas briga prema onima koji su zapali u nevolju, kao i solidarnost s njima, približava našem Stvoritelju, a u srca i duše unesrećenih unosi sreću i veselje.


Vašu donaciju možete uplatiti na slijedeći način:

MDD Merhamet Koz.Dubica
Svrha doznake: Akcija „POMOZIMO SIROMAŠNE - IFTARI 2013.“

SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391610450061740052
Adresa: Zmaja od Bosne bb, Sarajevo, BIH.

Nema komentara:

Objavi komentar