23. sij 2013.

Potpredsjednik entiteta RS-e Suljkanović i Ministrica Rešić u posjeti Merhamet-u.



Potpredsjednik entiteta Republike Srpske Enes Suljkanović i ministar uprave i lokalne samouprave u Vladi entiteta RS-e Lejla Rešić , potpredsjedavajući Vijeća naroda eniteta RS-e Mirsad Đjapo danas su boravili u Bosanskoj Dubici, i sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom i saradnicima razgovarali o brojnim pitanjima.

Bosanska Dubica je zanimljiva opština za ulagače, ima dva granična prelaza, od ove godine biće blizu granica Evropske unije, i kao takvu ćemo je prezentovati, rekao je Suljkanović.

Kada je riječ o ulaganju sredstava za održiv povratak, urađeno je veoma malo, pa će se u narednom periodu raditi na kvalitetnim  projektima koji će ljudima omogućiti zapošljavanje.

Potpredsjednik Suljkanović i ministrica Rešić posjetili su i Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" Bosanska Dubica.



“I ove godine  neće izostati sredstva Vlade eniteta R.Srpske koja su glavni izvor prihoda  merhametove javne kuhinje koju svakodnevno koristi 60 građana, ali moram isto tako istaći da je MDD Merhamet Bosanska Dubica na čelu sa predsjednikom Jasmin Spahić uredno, legalno i legitimno poslali finansijskih izvještaj o utrošku sredstava sa svim računima, dok drugi nažalost nisu učinili, tako da podrška Ministarstva biti uvijek na raspolaganju Merhamet-u u Dubici. I radujeme što je Spahić kao mlad čovjek uspješno organizuje i radi svoj posao kako je najbolje i takve ljude treba podržat”. kazala je Ministrica Rešić.



Današnji sastanak početak je dobre saradnje na realizaciji infrastrukturnih projekata u gradu, izgradnji kanalizacije, vodovodne mreže i ulica gdje žive povratnici, a za koje opština ove godine neće imati vlastitih sredstava, istakao je načelnik  Zlojutro.


Potpredsjednik Suljkanović, ministrica Rešić, potpredsjedavajući Vijeća Naroda Đjapo, predsjednik MDD Merhamet Bosanska Dubica Spahić i opštinsko rukovodstvo obišli su danas i stanovnike povratničkih naselja "Prvomajska” i "Polje".

Nema komentara:

Objavi komentar