23. pro 2012.

Uspjesno realizovan humanitarni koncert "Dobro se dobrim vraca"

Organizacijom humanitarnog koncerta “Dobro se dobrim vraća” od prodaje ulaznica i donacija za “Narodnu kuhinju-Život”  prikupljeno je više od 900 maraka. Osim toga obezbijeđene su i dvije palete ogrijevnog drveta, koje je od donacije pilane “Gligorić” narodnoj kuhinji ustupilo Udruženje Roma Bosanska Dubica.
Koncert je u dubičkom Domu kulture održan sinoć u organizaciji Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” i Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”,a nastupili su članovi Kulturno-umjetničkih društava “Preporod” iz Bosanske Dubice i “Kozara” iz Kozarca, te lokalni pjevači-amateri.

jasmin spahic1
Koncert je bio uspješan,a posjećenost veoma dobra, prodali smo 240 karata i od donacija prikupili oko 500 maraka, istakao je predsjednik dubičkog “Merhameta” Jasmin Spahić i zahvalio se svima koji su svojom humanošću pomogli da se i dalje u “Narodnoj kuhinji - Život” svakodnevnoj spravljaju obroci  za 50-ak najugroženijih stanovnike naše opštine.
Među mnogobrojnim posjetiocima humanitarnog koncerta “Dobro se dobrim vraća” bili su i predstavnici opštinske vlasti, načelnik opštine Mile Zlojutro, potpredsjednik Skupštine opštine Nenad Ličanin i odbornik u Skupštini Muhamed Halilović, koji je i predsjednik  dubičkog Udruženja Roma.

Nema komentara:

Objavi komentar