16. stu 2012.

Krenula akcija prikupljanja namirnica za "Narodnu kuhinju-Život"

Često se kaže - ruke koje pomažu - mogu promijeniti svijet. Humanitarna djelatnost je po definiciji djelatnost kojom se u vidu novca, roba i usluga bez naknade i bez uvjeta glede teritorijalne, nacionalne, vjerske, političke i druge pripadnosti, pruža humanitarna pomoć  fizičkim  osobama kojima je ona prijeko potrebna zbog stanja u kojem se nalaze, a za koje ona nisu kriva (umanjena zdravstvena i radna sposobnost, ratno stanje, elementarne nepogode i dr.).  
Kroz cijelu godinu na svjetskoj razini obilježava se niz datuma zapravo svi mogu imati zajednički cilj: humanitarno djelovanje i pomoć svim potrebitima. Međutim, bez obzira na sve, najveći dar koji čovjek čovjeku može dati je dio sebe kako bi nekome spasio život! 
Tako je MDD Merhamet Bosanska Dubica po prvi put odlučio da obilježi ovaj dan  na način da ukaže koliko zapravo ima ljudi koji žive ispod linije siromaštva, a to i pokazuje otvorena Merhametova ”Narodna kuhinja-Život” koja svaki dan priprema jedan topli obrok za preko 50 osoba  u socijalnoj potrebi.
Od 15-23 Novembra svi građani Opštine Bosanska Dubica i sva fizička i pravna lica mogu svojim novačnim prilogom ili donacijama u namirnicima pomoći ”Narodnu kuhinju-Život” i ljude koji sa s omijehom  dolaze po svoj obrok, jer znaju da će taj dan imat hranu.
Uključimo se u ovu akciju shodno našim mogućnostima pomozimo. Vaše novčane priloge ili namirnice možete donijeti u prostorije MDD Merhamet Bosanska Dubica koje se nalaze:
MDD MERHAMET-Bosanska Dubica
Vladena Desnice 4
79240 Bosanska Dubica
Tel: 052 418 419

Svaki radni dan od 09 h do 12 h.


Nema komentara:

Objavi komentar