17. ruj 2012.

DELEGACIJA “MERHAMETA” BOSNE I HERCEGOVINE U POSJETI “MERHAMETU” RIJEKA REPUBLIKA HRVATSKA




                   DELEGACIJA “MERHAMETA” BOSNE I HERCEGOVINE
               U POSJETI “MERHAMETU” RIJEKA REPUBLIKA HRVATSKA

             U subotu 15.09.2012.godine, delegacija SDD Merhamet BiH je boravila u službenom posjetu MDD Merhametu Rijeka u Republici Hrvatskoj. U delegaciji su bili prisutni predsjednik SDD “Merhameta” BiH  Pilić Safet, predsjednik Skupštine “Merhameta” BiH Draganović Fikret  te potpredsjednik društva Spahić Jasmin i član Upravnog odbora “Merhameta” BiH Tahir Alibegović. U veoma prijatnoj atmosferi, razmijenjena su stavovi i iskustva vezani za organizacionu problematiku kao i proširenje uzajamne saradnje.  

Predsjednik Pilić se u ime delegacije “Merhameta” BiH zahvalio domaćinima na srdačnom prijemu koji su predstavljali MDD Merhamet Rijeka, predsjednik Adem ef Smajić, te potpredsjednik Kadir Begović, kao i članovi Glavnog odbora MDD “Merhamet” Rijeka gospodin Ibrahim Ružnić i gospođa Mine Šabčanin, te ih upoznao sa aktivnostima i radom “Merhametom” u BiH.
Obostrano je konstatirano i zaključeno da saradnja između bratskih organizacija SDD “Merhamet”-a BiH i MDD “Merhamet”-a Rijeka  treba biti puno veća u smislu podrške i realizacije odrđenih projekata koji trebaju imati za cilj pomoganja i smanjenje siromaštva u obje dotične države u kojima se djeluje..

Predsjednik “Merhamet”-a u BiH Safet Pilić je uručio zahvalnicu za dobročinstvo i zasluge za dosadanji rad i pomoć narodima u Bosni i Hercegovini predsjedniku MDD “Merhamet”-a Rijeka predsjedniku Ademu ef Smajiću, našta je istom mjerom uzvraćena zahvala za sav uložen trud i zalaganje gostima iz Bosne i Hercegovine. Predsjednik Skupštine Fikret Draganović uručio je posebnu zahvalnicu gospodinu Kadiru Begoviću u ime “Merhamet”-a Bihać za neizmjernu pomoć i napore za dosadašnji rad i uspostavu saradnje.



Na kraju je upriličen obilazak velelepnog islamskog centra u izgradnji u riječkom naselju Zamet, gdje je dogovoren uskoro i uzvratni posjet, gdje se treba razgovarati oko zajedničkih projekata i realizaciji istih.



  

Nema komentara:

Objavi komentar