6. velj 2012.

Prim.dr. Pašalić Azra i delegat u Vijeću naroda entiteta RS-e g-din Terzić Fehret u posjeti MDD "Merhamet" Bosanska Dubica !

U subotu 04.februara.2012.godine., predsjednica SO Prijedor prim.dr. Pašalić Azra i delegat u Vijeću naroda entiteta RS-e g-din Terzić Fehret posjetili su MDD "Merhamet" Bosanska Dubica i razgovarali s predsjednikom Spahić Jasminom o aktivnostima, projektu otavaranja "Narodne kuhinje-ŽIVOT"  te projektima i problemima Bošnjaka povratnika u Bosansku Dubicu.
Predsjednik MDD "Merhamet" Bosanska Dubica Spahić Jasmin u razgovoru sa predsjednicom SO Prijedor i delegatom u Vijeće naroda entiteta RS-e prim.dr.Pašalić Azrom i Terzić Fehretom posebno istekao zabrinutost položajem Bošnjaka povratnika u Bosanskoj Dubici po pitanju zapošljavanja u entiteskim institucijama, jer iako postoji zakon koji je na snazi i koji govori  o zapošljavanju ravnopravno sva tri konstitivna naroda,ali nažalost on  se ne implementira. " Kada govorimo o sigurnosti Bošnjaka na području naše Opštine, možemo kazat da je ona poprilčno dobra ali se mora više raditi na projektima održivog povratka a posebno zapošljavnja Bošnjaka", istekao je predsjednik MDD "Merhamet" Bosanska Dubica tokom razgovora.
   
     Na kraju predsjednica SO Prijedor prim.dr.Pašalić Azra i delegat u Vijeću naroda g-din Terzić Fehret iskazali punu podršku u radu MDD "Merhamet-a" Bosanska Dubica na čelu s  njenim najmlađim predsjednikom  "Merhamet-a" u BiH Spahić Jasmin, te stavili svoje resurse na raspolaganje u pomoći projektima a posebno održivom povratku.

Nema komentara:

Objavi komentar