22. stu 2011.

Uspješna saradnja s mesnom industrijom "OVAKO".

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" Bosanska Dubica s ponosom  već dvije godine uspješno ima saradnju sa najvećom mesnom industrijom u BIH    MI "OVAKO"- Sarajevo , koja je svojom donacijom u mesnim proizvodima  u vrijeme ramazana obradovala najugroženije porodice koje žive na rubu egzistenicije.

Ovom donacijom je zaokružen humanitarni projekt kojim je Mesna industrija "Ovako" obuhvatila 30 različitih udruženja i organizacija pa tako i MDD "Merhamet" Bosanska Dubica za pomoć socijalno ugroženim kategorijama.

U mjesecu ramazanu Mesna industrija "Ovako" podijelila je ukupno 24.174 kg svojih proizvoda, čija je ukupna novčana vrijednost veća od 135.000 KM.
Prema riječima marketing menadžera Nedžada Biberovića, MI "Ovako" već sedam godina u vrijeme ramazana dijeli pomoć u svojim proizvodima najugroženijim kategorijama društva.

- Proteklih godina donacije smo dijelili bez medijske popraćenosti jer smo to doživljavali kao vlastitu odgovornost prema našim građanima. Ove godine smo se prvi put odlučili na medijsko praćenje da bismo i druge kompanije i pojedince podstaknuli na slične aktivnosti, kazao je menadžer Mesne industrije "Ovako".

Nema komentara:

Objavi komentar